Høyt nivå og praktiske tilnærmelser i Distruption Hall!

En stor takk til alle deltagere og foredragsholdere.
Det ble en innholdsrik formiddag 5.nov der KIRN startet med å fortelle om formålet med foreningen, og hvordan KIRN arbeider i forhold til å være en nasjonal «kunnskapsbase» innen kunstig intelligens og robotikk.

EPICENTER fokuserte på samspillet mellom mennesket og teknologi før PRINCESS og DNB tok oss gjennom sitt arbeid med utvikling, testing og  implementering av kunstig intelligens. KANTAR ga oss gode svar på hvordan kundene opplever ny teknologi i praksis og UpNorth, ved regissør Tonje Hessen Schei, avsluttet dagen med et tankevekkende innlegg om sin siste dokumentar iHuman.  Takk til  engasjerte deltagere, med mange gode spørsmål til foredragsholderne. 

Kai Jeroen Gulbrandsen, CEO i Princess, gjorde et solid inntrykk med sitt foredrag om «Digital og fysisk handel» og om hvordan de tenker og jobber med kunstig intelligens og robotikk i hele selskapet. Princess jobber, både med å teste, men også benytte tilgjengelig teknologi. De er den første retalier som har tatt i bruk chatbot i Norge, og samtidig som de driver forskning og utvikling, skaper de vekst og gode kundeopplevelser. Link til utdrag av presentasjonen fra Princess.

Carla Padro IT Senior Project Manager og Jan Thomas Lerstein Head of Emerging Technologies – IT Transformation, begge fra DNB, tok oss gjennom sitt arbeid innen utvikling av gode og relevante tjenester for både kunder og internt i banken. Det var spennende å høre om hvordan Carla og Jan Thomas jobber med et bredt spekter av initiativ, med spennende teknologi hvor også kunstig intelligens står sentralt. Link til utdrag av presentasjonen fra DNB.

Erlend Espedal, teknologiekspert fra Kantar, måler effekter og brukeropplevelser knyttet til teknologien i markedet. Han sitter på banebrytende innsikt innenfor automatisering og bruk av kunstig intelligens i direkte kundekontakt.

Regissør Tonje Hessen Schei  delte sitt fascinerende arbeid med dokumentarfilmen iHuman. Filmen følger pionerer på frontlinjen av kunstig intelligenskappløpet for å finne spørsmålene vi må stille når det som kalles «The New Big Bang» forandrer oss, samfunnet og fremtiden. Det ble vist flere fengslende klipp fra filmen, en film vi anbefaler alle å se! Link til utdrag av presentasjonen fra iHuman og UpNorth.

Peter Jetzel, CEO & Chief Cheerleader, på Epicenter Oslo med mangeårig bakgrunn som «Head of Strategic Programs Northern Europe» i Google engasjerte forsamlingen med sitt inspirerende innlegg  «Hvor avhengige er vi av MI (menneskelig intelligens) for å lykkes med AI?» . Han setter mennesket i fokus når det gjelder å skape en sterk og tydelig kultur internt i et selskap.  Link til utdrag av presentasjonen fra Epicenter.

Hans Olav Bakås, styreformann i KIRN, tok oss gjennom samfunnsrollen og ansvaret KIRN har, både som ledende kunnskapsformidler innen AI og robotikk i Norge og som brobygger mellom akademia, samfunn og næringsliv. KIRN jobber aktivt  med myndighetskontakt, et viktig nasjonalt arbeid, som handler om å dele og å få innsikt Link til utdrag av presentasjonen fra KIRN.

En stor takk til Zisson, som anser arbeidet som gjøres i KIRN som så viktig ut fra et samfunnsperspektiv, at de har valgt å være gullsponsor, noe  som muliggjøre denne type arrangement.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *