17. august 2023: "NÅR TEKNOLOGIEN TAR BORT AVSTANDEN, FÅR VI EN NY VÅR FOR DISTRIKTENE?", Arendalsuka

Foto: Rederikontoret

Vi i Foreningen for kunstig intelligens og robotikk (KIRN) er på Arendalsuka sammen med Distriktssenteret, Mat-Norge AS, Kjøpmannhuset AS, Kinn kommune, Siva SF og Universitetet i Søraust-Noreg den 17. august! Temaet for dagen er «Når teknologien tar bort avstanden, får vi en ny vår for distriktene?» og hvordan utrulling av automatisering, robotisering og kunstig intelligens gjør landsbygda mer attraktiv.

Dato: 17. august, kl. 10.30-12.00
Sted: Rederikontoret, Nedre Tyholmsvei 9A, 4836 Arendal
Pris: Gratis

Har du ikke mulighet til å ta turen til Arendal? Da kan du streame! Link til stream finner du her.  

For mer informasjon: Om arrangementet 

Roger Schjerva (KIRN), Svein Ivar Aadnøy Larsen (KIRN), Kjetil Flåturd (Kjøpmannshuset, foto Norgesgruppen), Ola Teigen (Kinn kommune, foto Firdaposten), Kristin Eriksen (Siva SF, foto NTB) Terje Andersen (USN, foto USN), Lillian Hatling (Merkurprogrammet), Hans Olav Bakås (Mat-Norge)

Tidligere arrangementer

ARRANGEMENTER HOS ANDRE

Oversikt over arrangementer som vi mener kan være av interesse for følgere 


 

 

5.november 2019: Praktisk arbeid med Kunstig intelligens og robotikk i store og små selskaper!

KIRN er en non-profit forening og en sentral kunnskapsformidler innen Kunstig intelligens og Robotikk i Norge. Vårt formål er å være et tverrfaglig nettverksforum for utveksling og deling av kunnskap på tvers av bransjer, fagområder og kunder og vår misjon er å være en brobygger mellom akademia, samfunn og næringsliv.

Kunstig intelligens er et veldig aktuelt tema for mange bedrifter og vi i KIRN opplever at en stor andel av bedriftene i SMB segmentet ikke har utarbeidet digitale strategier. Vi ønsker derfor velkommen til formiddagsseminaret Kunstig intelligens og robotikk i praksis – hva har vi lært så langt tirsdag 5. november.

Her vil du få innsikt i hvordan to bedrifter jobber med kunstig intelligens og robotikk i praksis og om hvilke utfordringer og muligheter de har møtt på underveis.

Dato: Tirsdag 5.november kl 9-12
Sted: Distruption Hall. Epicenter Oslo. Edvard Storms gate 2, 0166 Oslo
Deltageravgift: Gratis 

DNB og Princess vil dele sine erfaringer med kunstig intelligens og robotikk så langt og Kantar vil presentere funn fra sine markedsanalyser og undersøkelser, som også har fått bred publisitet i Finansavisen og NRK.

Peter Jetzel CEO i Epicenter, og mangeårig bakgrunn fra Google vil snakke om – Hvor avhengige er vi av MI (Menneskelig intelligens) for å lykkes med AI?

I tillegg vil regissør Tonje Hessen Schei snakke om sin nyeste dokumentarfilm iHuman. Filmen følger pionerer på frontlinjen av AI kappløpet for å finne spørsmålene vi må stille når det som kalles The New Big Bang forandrer oss, samfunnet vårt og framtida. Hvordan påvirker AI hvem vi er? Hvordan kan vi forsikre oss at vi utvikler en teknologi som ivaretar menneskets beste? Hvilke mål og verdier programmerer vi inn i kunstig intelligens?  Ved dette vendepunktet i historien er det svært få som forstår hva kunstig intelligens er og hva som kommer vår vei.  iHuman er en reise ut av science fiction og inn i de virkelige historiene bak kanskje den kraftigste og mest spennende teknologien vi har skapt.

Agenda

AI og Robotikk i praksis – hva har vi lært så langt?

 • 09:00 KIRN ønsker velkommen
 • 09:15 Epicenter
 • 09:30 DNB
 • 10:00 PRINCESS
 • 10:30 KANTAR
 • 11:00 iHuman
 • 11:45 Mingling enkel lunsj

Hans Olav Bakås Styreformann i KIRN
Vil fortelle om KIRN sin visjon misjon. 


Peter Jetzel CEO & Chief Cheerleader at Epicenter
Og mangeårig bakgrunn fra Google, hvor han var Head of Strategic Programs Northern Europe. 

DNB har av mange blitt kåret til å være det selskapet som har den mest avanserte Chatbot løsning i det Norske markedet. Her vil de som har vært sentrale i dette arbeidet dele av sin erfaringer rundt strategi og arbeid med utviklingen. 

Carla Padro IT Senior project manager DNB
Carla har ledet flere IT prosjekter innen bank og forsikring og har erfaring med arbeidet i skjæringspunktet mellom forretning og teknologi. Det siste året har Carla ledet anskaffelsen og implementeringen av Chatbot i DNB, som har redusert 50% av all chattrafikken i kundesenter.

Hun har en lidenskap for innovasjon, digitale kundeopplevelser og kundetilfredshet gjennom å identifisere, utvikle og implementere nyskapende digitale kommunikasjons- og selvbetjeningsløsninger.

Jan Thomas Lerstein Head of Emerging Technologies – IT Transformation at DNB. Spesialist: AI, Naturla Language Processing, Robotics, Business Development, Contact Center Solutions & Service Automation  

Kai Jeroen Gulbrandsen CEO i PRINCESS
PRINCESS har utmerket seg nasjonalt som en innovativ retalier som tør å tenke nytt, og teste ut nye teknologier. De har en digital strategi som samspiller med ansatte og kunder på en unik måte. 

Erlend Espedal fra Kantar 
Rådgiver og ekspert på markedsanalyse innen teknologi, kundeservice og automatisering, med solid innsikt i markedet og bruk av bot / AI. 

Tonje Hessen Schei regissør
Ute med ny dokumentaren iHuman. Hvordan påvirker AI hvem vi er? Hvordan kan vi forsikre oss at vi utvikler en teknologi som ivaretar menneskets beste? Hvilke mål og verdier programmerer vi inn i kunstig intelligens?

28. mai 2019:  Designing Artificial Intelligence Applications: The Good, The Ugly and the Reality | Gratis frokostmøte.

Informasjon og påmelding klikk her

Velkommen til et frokostmøte i regi av KIRN og Universitetet i Sørøst-Norge 

Denne morgenen er vi så heldige å få høre Dr. Aurilla Aurelie Bechina Arntzen (KIRN), som er professor ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun var med å starte forskningsgruppen ACSADS, «Advanced Cognitive systems and Data Science” og er en av grunnleggerne i KIRN. 

Vi har også fått med oss Erlend Espedal fra Kantar TNS. Han er rådgiver og ekspert på markedsanalyse innen teknologi, kundeservice og automatisering, med solid innsikt i markedet og bruk av bot / AI. Har gjort omfattende analyser og tester av chatbot som tilbys i dagens marked, som også har fått bred publisitet i Finansavisen og NRK.Kun 40 plasser

F.v. Dr.Aurilla Aurelie Bechina Arntzen og Erlend Espedal

Agenda:

 • 08h00 Informal start and network coffee
 • 08h30 Welcome from Silja Merete Sverreson, head of Corporate Program in Systems Engineering
 • 08h35 “Why Norway should Look at AI”, Hans Olav Bakås, Co- Founder of KIRN, CEO Terki Software
 • 08h45 “AI applications”, Prof. Dr. Aurelie Aurilla Arntzen, USN, Kongsberg
 • 09h20 Break
 • 09h30 “The consumers view on the current chat bots» – Erlend Espedal, senior advisor Kantar.
 • 10h00 Round table discussion
 • 10h10 end of the session

Sted:
USN, Krona,
Kongsberg Hasbergsvei 36 Krona
Krona, classroom 2228/2230 (level 2)
3616 Kongsberg
Norway 

 

25. september 2018: En ikke-teknisk innføring i AI og møt Norrøna Q | Gratis frokostmøte. 

Velkommen til frokost og faglig påfyll rundt kunstig intelligens!

Vi er så heldige at vi har fått med oss Professor Tad Gonsalves (Japan) og Jaakko Mikkonen (Norge), Analyst Lead i Norrøna Q denne tirsdags morningen.

 

Jaakko Mikkonen jobbet tidligere som Nordic Head of customer analytics i If Skadeforsikring før han for ett år siden skiftet beite til Norrøna. Mikkonen vil la oss bli nærmere kjent med Norrøna og hvordan Norrøna Q jobber. Gjennom sitt foredrag «Crafting the future of the outdoor industry – towards a data driven Norrøna” vil han med praktiske eksempler vise oss hvordan Norrøna bruker både business intelligens og machine learning.

Dr. Tad Gonsalves, PhD jobber som Professor ved Department of Information & Communication Sciences, Faculty of Science and Technology, Sophia University, Tokyo, Japan. Hans foredrag vil ta for seg de grunnleggende trekkene ved AI og machine learning. Han vil også dele med oss sine tanker rundt Swarm Intelligence (SI) for å løse optimaliseringsutfordringer i business og engineering.

Agenda:

 • Klokken 08.30, Crafting the future of the outdoor industry – towards a data driven Norrøna. Jaakko Mikkonen
 • Klokken 09.00, Artificiel Intelligence, a Non-Technical introduction. Dr Tad Gonsalves.

Vennlig hilsen

Begrenset antall plasser, vel møtt!

Styret i KIRN ved Hans Olav BakåsSusann FalkensteinJohn-Arne MartinsenSvein Ivar Aadnøy Larsen, Aurilla Arntzen og Terese Troy Prebensen