NÅR TEKNOLOGIEN TAR BORT AVSTANDEN, FÅR VI EN NY VÅR FOR DISTRIKTENE?

Vi i Foreningen for kunstig intelligens og robotikk (KIRN) er på Arendalsuka sammen med Distriktssenteret, Mat-Norge AS, Kjøpmannhuset AS, Kinn kommune, Siva SF og Universitetet i Søraust-Noreg den 17. august! Kl. 10.30 til 12.00 har vi arrangement på Rederikontoret, hvor temaet for dagen er «Når teknologien tar bort avstanden, får vi en ny vår for distriktene?» og hvordan utrulling av automatisering, robotisering og kunstig intelligens gjør landsbygda mer attraktiv.

Vi stiller med et sterkt lag, med Roger Schjerva, møteleder, og Svein Ivar Aadnøy Larsen fra KIRN, Kjetil Flåtrud (Kjøpmannshuset), Ola Teigen (Kinn kommune), Kristin Eriksen (Siva SF), Terje Andersen (USN), Lillian Hatling (Merkurprogrammet) og Hans Olav Bakås (Mat-Norge).

Roger Schjerva (KIRN), Svein Ivar Aadnøy Larsen (KIRN), Kjetil Flåturd (Kjøpmannshuset, foto Norgesgruppen), Ola Teigen (Kinn kommune, foto Firdaposten), Kristin Eriksen (Siva SF, foto NTB) Terje Andersen (USN, foto USN), Lillian Hatling (Merkurprogrammet), Hans Olav Bakås (Mat-Norge)


Den teknologiske utviklingen har gjort landsbygda mer attraktiv ved å muliggjøre full utrulling av automatisering, robotisering og kunstig intelligens. Muligheten til å jobbe fra hvor som helst og få tilgang til tjenester uavhengig av geografisk beliggenhet har redusert betydningen av avstand. Dette har resultert i en mer bærekraftig utvikling i Distrikts-Norge, der folk ikke lenger trenger å bo i byen for å ha en givende karriere eller tilgang til varer og tjenester.

Distrikts-Norge har nå en unik mulighet til å blomstre og oppnå en bærekraftig utvikling, der folk kan bo og jobbe der de trives best. Denne teknologiske revolusjonen har gjort det mulig for distriktene å ta del i en stadig mer globalisert verden uten å miste sin egenart og unike kvaliteter.

Foto Rederikontoret

Velkommen til vårt arrangement! Vi kan love spennende tema og diskusjoner. Det er gratis å delta! Har du ikke mulighet til å ta turen til Arendal? Da kan du streame! Link til stream finner du her.  

Adresse for arrangementet:

Rederikontoret

Nedre Tyholmsvei 9A, 4836 Arendal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *