Julebrev 2020

2020 har vært et annerledes år for mange. Da koronaen traff Norge i mars ble hverdagen snudd på hodet for mange av våre 1300 følgere- støttespillere.  Og mange opplevende at alt stoppet opp de første dagene hvorpå digitaliseringsagendaen kom på for fullt. Pandemien har løftet digitalt fokus og ferdigheter hos alle, og har bidratt til at samfunnet har fungert så bra som det har gjort!

Til tross for at majoriteten av næringslivet opplever nedgang i omsetning under koronaen, så opprettholder eller øker nesten alle virksomheter sine budsjetter når det gjelder digitalisering. Mye tyder på at virksomheter som har jobbet målrettet med digitalisering, presterer bedre under pandemien og forventer en raskere gjenoppbygging, mens andre nå setter søkelys på nødvendige investeringer for å hente seg inn.

Vi registrerer at det pågår mange forretningsinitiativer rundt ende-til-ende kundeopplevelser, hvor det jobbes mye med analyse og AI for å forbedre kundeopplevelse, i tillegg til at mange jobber med automatisering av kjernevirksomhetsprosesser. Samarbeid og partnerskap i digitale økosystemer har tiltatt.

Den 26. mars publiserte FN-organet UN Global Pulse en sammenstilling av pågående initiativer som forsøker å bekjempe Covid-19. Med KI. Rapporten viser tre områder hvor KI kan ha stor innvirkning: diagnostikk, forskning og epidemiologi.

Kunstig Intelligens og Robotikk er mer aktuelt enn noen gang!

2020 ble et travelt år for mange, også for flere av våre følgere- og støttespillere. For KIRN så har det vært krevende å finne riktig format og aktivitetsnivå når det gjelder kunnskapsformidling gjennom eventer o.l, hvor da mye har blir erstattet med direkte dialoger med oss eller mellom følgere- og støttespiller.  

En spesiell stor takk til vår Gullpartnere Zisson, som støtter KIRN sitt arbeid med å være brobygger mellom akademia, samfunn og næringsliv innen AI og Robotikk i Norge.

Vi takker for året som har gått og gleder oss til 2021 sammen med deg!

Hilsen styret i KIRN
Hans Olav Bakås,  Marianne Gjertsen Ebbsen, Susann Falkenstein, Svein Ivar Aadnøy Larsen, Aurilla Aurelie Bechina Arntzen og Jørgen Holst


Zisson er stolte av å være Gullsponsor for KIRN (Foreningen for kunstig intelligens og robotikk Norge). Kunstig intelligens (KI) blir en stadig viktigere del av hverdagen vår. Vi i Zisson er opptatt av at utviklingen også må skje på norsk og med norske verdier og norsk lovgivning i tankene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *