Ordføreren i Norge med flest Høyteknologiske dagligvarebutikker

Ordfører Ola Teigen i Kinn kommune kommer på Arendalsuka for å dele av sine erfaringer og tanker om de fire, snart fem(!), høyteknologiske dagligvarebutikkene som har tatt i bruk avansert teknologi for å møte fremtiden – Nærbutikken Tansøy, Nærbutikken Stavang Landhandel, Nærbutikken Batalden og Nærbutikken Svanøy Handel. Kinn er den kommunen med flest høyteknologiske butikker, hvilket er en stor fordel i en kommune bestående i stor grad av øyer.

 

Ordfører Ola Teigen klipper snoren til Nærbutikken Batalden Landhandel — nå som høyteknologisk butikk! FOTO: Batalden Landhandel

 «Da jeg først hørte om Mat-Norge sitt teknologi, tenkte jeg at det var et spennende konsept som ville være til fordel for butikkene våre. Det ville gi ansatte bedre arbeidstider og større fleksibilitet i arbeidsoppgaver, lengre åpningstider for kundene og samtidig bidra til å utvikle både butikkene og samfunnet,» forteller Teigen.

For kommunen har den største fordelen vært at systemet har gitt butikkene større frihet, mer bekvemme arbeidstider og høyere omsetning. «Våre innbyggere nyter godt av bedre tilgjengelighet av matvarer og et bredere produktutvalg, spesielt de som bor på øyene i kommunen,» sier Teigen.

 

Ordfører Kinn kommune Ola Teigen. PHOTO Firdaposten

«Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra innbyggerne våre. De setter pris på forbedringene; spesielt den døgnåpne butikken på Svanøy har blitt godt mottatt,» legger han til.

Avslutningsvis understreker Teigen viktigheten av å ha støtte fra nasjonale myndigheter for å følge opp initiativet og justere støtten i takt med prisstigninger. «Dette er et viktig tiltak for distriktsutvikling, og jeg er stolt av den positive effekten systemet har hatt på butikkene og lokalsamfunnet vårt,» konkluderer han.

Link til arrangementet.  

Karine Risdalen
Kommunikasjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *